Over ons

XLWOOD is een landelijk begrip als het gaat over advisering en toepassing van hout- & plaatmateriaal in de bouw. Met de beste houtsoorten zoals onze eigen merken XL-Ayous Thermowood, XL-Vuren Thermowood en XL-Frake Thermowood en veel gerenommeerde gevelproducten zoals Rockpanel, Trespa, Eternit, Cembrit, en XLKERN, heeft XLWOOD zich in 20 jaar gespecialiseerd in de houthandel maar vooral ook in de toepassing van gemodificeerd hout in projecten van diverse pluimage. Door de uitgebreide expertise van houtproducten in de bouw kloppen veel aannemers, architecten en overheidsinstanties aan bij XLWOOD aan voor advies.

XLWOOD is jouw bouwpartner!

Expert in gevelbekleding & applicatie

Dat je met hout mooie dingen kunt maken, dat weten al veel mensen. Maar dat met hout de uitstraling van een gebouw compleet kan veranderen, dat is vaak nog niet bekend. XLWOOD is gespecialiseerd in het adviseren in hout bij gevels van woningen, appartementencomplexen en overheidsgebouwen. Niet alleen bij de tekentafel heeft XLWOOD toegevoegde waarde, ook bij de daadwerkelijke applicatie van hout aan gevels kan XLWOOD worden ingezet.

Lees meer over gevelbekleding
IMG_1083

“wij voorzien u van een gedegen advies met oog voor uw persoonlijke wensen”

Hout uit eigen voorraad

Met jarenlange ervaring van het inkopen van de juiste houtsoorten is XLWOOD een bekende groothandelsnaam bij bouwend Nederland geworden. Met een groot magazijn van 5000m² kan XLWOOD de meeste soorten hout- & plaatmateriaal uit voorraad leveren, vaak binnen 24 uur.

XLWOOD is aangesloten bij 4+ Bouwmaterialen. 1 van de grotere inkooporganisaties van Nederland. Hierdoor kunnen we onze inkoopkrachten bundelen en u van een concurrerende prijs voorzien.

Regelmatig reizen we zelf naar het buitenland en bezoeken de zagerijen om onze materialen te keuren voordat ze verscheept worden. 

Lees meer over levering van hout & plaat

P7300029

Prefab houtskeletbouw (HSB) ondersteuning

XLWOOD biedt naast de levering van hout- & Plaatmaterialen ook de complete montage en engineering van uw Gevels aan. Dit alles indien gewenst gemonteerd op een HSB constructie ook door ons geleverd en gemonteerd

Kortom XLWOOD biedt de totaaloplossing voor uw woning

Lees meer over prefab bouw