Duurzaamheid

Bij XLWOOD staat duurzaamheid voorop. Dit komt in vele vormen; van de houtcertificaten die we gebruiken tot het beperken van de milieubelasting door slimmer hout te importeren.

 

Gecertificeerd hout

Bij XLWOOD staat duurzaamheid voorop. De houtsoorten die XLWOOD verkoopt zijn grotendeels FSC® of PEFC gecertificeerd. Dit zijn dé keurmerken die kunnen aantonen dat het hout of de houtproducten uit duurzaam beheerd bos komen. Alleen zo kan grootschalige vernietiging van bossen worden tegen gegaan.

berkentriplex_bbbb_mr_xlw

Slimmer importeren om milieubelasting te voorkomen

Voor XLWOOD is deze certificering eigenlijk nog onvoldoende. Zo koopt XLWOOD bij voorkeur bij Europese houtaanbieders in plaats van overzees bij Australische, Afrikaanse of Braziliaanse verkopers. Zo blijft de footprint van hout zo klein mogelijk en worden geen onnodige milieukosten gemaakt door lange transporten.

chopped-chopped-wood-cut-935866

“Ik leg liever geld bij dan dat ik een verkeerd product adviseer.”

Bas ten Thije, Gevelspecialist XLWOOD

Bosbouw met oog voor de omgeving

Daarnaast werkt XLWOOD het liefst samen met importeurs die naast een duurzame bosbouw ook meedenken met de toekomst en leefomgeving van het bosgebied dat ze beheren. Denk hierbij aan de ondersteuning van de bevolking door het aanbieden van scholing en gezondheidszorg.

branches-countryside-daylight-566496

XLWOOD; duurzaam ondernemen

Naast het verantwoord inkopen en toepassen van hout & plaatmateriaal, houdt XLWOOD ook zelf rekening met het eigen verbruik van energie en de belasting van het milieu. 

FSC en PEFC